Beter op de foto gaan met deze tips!

Mooi op de foto gaan blijft toch altijd lastig. Hoe mooi je ook op de foto denkt te gaan, het resultaat valt 9 van de 10 keer toch weer tegen. Zonde natuurlijk! Er zijn echter verschillende trucs die je kunt gebruiken om beter op de foto te gaan. Welke dit onder meer zijn, leggen we uit in dit artikel!

De instellingen van je camera

Tegenwoordig hebben de meeste camera’s van allerlei instellingen. Zo kun je het licht regelen, de scherpte, de zoom, en nog veel meer. Wanneer deze instellingen verkeerd staan, krijg je al snel een minder resultaat. Speel dus met de instellingen, en zoek naar de optimale settings! Houdt er wel rekening mee dat een andere omgeving weer om andere instellingen kan vragen. Op donkere plekken zul je bijvoorbeeld andere instellingen moeten gebruiken dan op plekken met veel licht. Ook een filter kan een verschil maken tussen een mooie en een super mooie foto. Kijk dus welk filter van je camera het mooist bij de situatie past. Iedereen gebruikt tegenwoordig tenslotte filters, dus het is absoluut niks om je voor te schamen!

Bewegen

Veel mensen bewegen de camera licht bij het op de fotografeer knop drukken. Hierdoor krijg je een wazige foto. Ook bewegen sommige mensen zelf wanneer zij gefotografeerd worden. Ook dan sta je niet scherp op de foto. Het is dus van belang dat zowel de fotograaf als degene die op de foto gaat even goed stil staan.

Oefenen!

Oefening baart kunst. Dat is met alles zo, dus ook met op de foto gaan! Ga dus regelmatig op de foto, om te ontdekken welke poses je aan moet nemen om goed op te foto te staan. Ook wordt je zo comfortabeler met op de foto gaan, waardoor je een beter resultaat krijgt!

De afstand

Je hebt vast wel eens een foto gemaakt voor een speciaal gebouw of monument, en ziet later dat de fotograaf eigenlijk veel te ver van je vandaan stond. Het gebouw staat er misschien wel mooi op, maar jijzelf bent veel te klein en onscherp op de foto! Het is dus van belang dat je een goede afstand zoekt, waarop jij zelf duidelijk te zien bent. Te dichtbij is echter ook weer niet goed!

Een professional inschakelen

Wil je een zakelijke portretfoto maken voor bijvoorbeeld je CV of LinkedIn profiel? Dan is het verstandig dit aan een professional over te laten. Ga bijvoorbeeld eens langs bij LINK Fotografie!