iphone

Tips om het maximale uit jouw refurbished iPhone camera te halen

Maak jij nog foto’s met een fototoestel? Anno 2020 zijn digitale fotocamera’s bijna uit het huidige straatbeeld verdwenen, omdat je met de laatste generatie iPhones geweldige foto’s kunt maken. De kwaliteit van de camera is namelijk zo verbeterd, dat je echt in elke situatie wel een haarscherpe foto kunt maken. Of het nou donker is of juist super belicht. Toch zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je met jouw iPhone foto’s wilt maken als een pro. Benieuwd hoe jij het maximale kunt halen uit jouw iPhone camera? We geven je graag een aantal handige tips!

Zet altijd het raster aan

Deze tip lees je eigenlijk overal wel, maar ook wij raden zeker aan om altijd gebruik te maken van het raster. Het raster kun je in de instellingen van je iPhone refurbished aanzetten. Als je een foto met je iPhone maakt, kan het voorkomen dat het beeld scheef is. Met behulp van een raster is dit verleden tijd. Het beeld van je camera wordt namelijk opgedeeld in negen rechthoeken en dit maakt het heel gemakkelijk om de foto recht uit te lijnen. Zo voorkom je dus dat je scheve foto’s maakt en kun je bovendien goed zien of het object (of de persoon) in het midden, of juist aan de randen van je foto staat.   

Maak handig gebruik van live foto’s

De live functie staat standaard aan op de iPhone 6S en alle generaties daarna. Het is best een leuke functie, omdat deze een paar seconden bewegend beeld toevoegt voor en na een foto. Leuk dus als je actie foto’s wilt maken, maar vaak hebben deze extra beelden geen toegevoegde waarde en dan neemt het eigenlijk een hoop opslagruimte in beslag waardoor je iPhone geheugen snel vol zit. Als je deze functie wilt uitschakelen klik je in de camera app op het middelste icoontje met cirkeltjes bovenaan. 

Probeer de flitser niet te gebruiken

Als je echt professionele foto’s wilt maken, kun je de flitser van je iPhone beter niet gebruiken. Waarom? De flitser zorgt er namelijk voor dat de foto overbelicht is en bovendien zul je details missen. In plaats daarvan kun je veel beter op zoek gaan naar natuurlijk licht. Eventueel is het ook nog mogelijk om achteraf je foto te bewerken door de belichting aan te passen.  

Loop er naartoe in plaats van inzoomen

Staat de persoon of het object wat je op de foto wilt vastleggen ver weg? Loop er dan naartoe en laat de inzoomfunctie links liggen. Wanneer je gaat inzoomen kan een foto erg korrelig en onscherp worden. Eventueel kun je, wanneer je de foto gemaakt hebt, de foto bijsnijden en als het nodig is vergroten. Zorg er dan wel voor dat je de foto maakt in de hoogst mogelijke kwaliteit.   

Succes

Wij wensen je veel succes met het maken van de allermooiste foto’s met jouw iPhone en hopen dat je iets hebt aan bovenstaande tips.