rear-view-of-man-sitting-on-rock-by-sea-307008

Zo maak jij de mooiste vakantie foto’s

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk mooie foto’s maken van je bestemming. Het is dan ook leuker om niet van die standaard foto’s te maken zoals van de Eiffeltoren. Lees hier de beste tips om unieke foto’s te maken.

Tip 1: kies een mooi standpunt uit

Als je naar een vakantiebestemming gaat met hele bekende bezienswaardigheden is het mooi om wel een creatieve hoek uit te kiezen. Doe je dit niet, dan lijkt je foto op die van vele miljoenen anderen wat je natuurlijk niet wil. Als je bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs op originele wijze wilt fotograferen, denk je eerst goed na over je standpunt. Neem de foto vanachter een standbeeld of een mooie struik met uitzicht op de Eiffeltoren. Daar wordt je foto een stuk interessanter en origineler van.

Tip 2: creëer diepte

De algemene regel met foto’s is: dat hij interessanter wordt om naar te kijken als er diepte inzit. Hetzelfde geldt voor vakantiefotografie. Probeer daarom altijd diepte in je vakantiefoto’s aan te brengen. Dit doe je door een object op de voorgrond te plaatsen. In een landschap is dit bijvoorbeeld een rots. De bergen zijn dan de middengrond van je compositie en de lucht de achtergrond. Laat maar wat van de lucht zien als er mooie wolken te zien zijn.

Tip 3: kies de beste belichting

Het tijdstip waarop je fotografeert, heeft veel invloed op het resultaat. Als je midden op de dag fotografeert, is de belichting niet optimaal, want meestal word het dan overbelicht. Licht door de hoogstaande zon maakt de lichte delen op de foto heel licht en donkere delen erg donker. Het beste moment om foto’s te maken is in de ‘golden hour’.. Dit is het uur voordat de zon ondergaat of een uur nadat de zon opgekomen is. De kleuren in je foto zijn dan veel warmer.