De flexibiliteit van de Ultimaker S3


Betrouwbaarheid is van groot belang als het om het maken van 3D prints gaat. Dat is ook precies het vlak waarop de Ultimaker S3 zich onderscheidt. Het is zo dat een aantal kenmerken van deze printer ervoor zorgt dat het aantal mogelijkheden verder vergroot. Zo is de technologie in de printer van groot belang. Dit maakt het goed mogelijk om de printer op verschillende manieren in te zetten. De S3 biedt dan ook vele opties die de printer lekker flexibel in gebruik maken. Dat geldt voor de technologie, maar ook voor de soorten filament.

Kwaliteit staat altijd voorop

De Ultimaker S3 heeft veel een stuk gemakkelijker gemaakt. Dat komt in de eerste plaats door de bredere vormen van gebruik van filament. De manier waarop hiermee is om te gaan speelt vooral een belangrijke rol. Het is bijvoorbeeld mogelijk om techniek in te zetten die het hechten beter mogelijk maakt. Een voorbeeld daarvan is active bed levelling. Dat helpt om met de juiste basis te beginnen. De printer voert daarbij dankzij aangebrachte sensors scans van de print en het oppervlak uit. Zo is tot in detail te werken. Dit zijn belangrijke pluspunten te noemen voor de gebruiker.

Vernieuwing in het soort materiaal

Klantvriendelijkheid is altijd al belangrijk geweest voor de fabrikant. Met de opkomst van de Ultimaker S3 is het ook zo dat de wensen van de gebruikers nog verder centraal zijn gezet. De printer is bijvoorbeeld gemakkelijk aan te passen. Dit is van belang wanneer specifieke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Er zijn bijvoorbeeld profielen en plug-ins te downloaden. Daarvoor is de Ultimaker Cura Marketplace bestemd. Dit geeft de gebruiker alle mogelijkheden om de 3D printer te optimaliseren voor specifieke doeleinden. Dit maakt de printer ook zo gemakkelijk om te gebruiken met geheel nieuwe materialen, zoals bijvoorbeeld Tough PLA.

Ontwikkelingen in de software

De hardware waarmee je werkt als je voor de Ultimaker S3 kiest, is een stuk sterker en stabieler. Dat is ook nodig, omdat de software ook krachtiger is geworden. Dit heeft het gebruiksgemak verhoogd en verbeterd. Het is met de software bijvoorbeeld beter mogelijk om heel direct en gericht te werken. Het is voor de gebruiker mogelijk om heel precies te doen wat je wilt doen. Dit komt niet alleen het ontwerpen ten goede. Ook is het beter mogelijk om productie ermee te draaien. Hiervoor worden allerlei opties geleverd die het proces een stuk makkelijker kunnen maken.

Een Ultimaker S3 3D printer kopen? Dan bezoek onze website!