Dit is waarom je kiest voor aluminium lijsten voor jouw foto’s

Dit is waarom je kiest voor aluminium lijsten voor jouw foto’s

Allerlei soorten lijsten komen in allerlei soorten materialen. Een lijst koop je voor je foto’s of je kunstwerken, zodat je ze gemakkelijk aan je muur kunt hangen. Lijsten hebben ook nog eens een decoratieve functie, bovenop het zorgen dat je kunstwerk aan de muur je kamer versiert. Voor elk soort materiaal is wel iets te zeggen. In dit artikel leer je echter wat de voordelen zijn van aluminium lijsten.

Een kleurvaste lijst

Het eerste grote voordeel van aluminium lijsten, is dat ze hun kleur goed behouden. Koop je bijvoorbeeld een mooie zwarte wissellijst op https://www.aluminium-wissellijsten.nl/wissellijsten/zwarte-wissellijsten, dan weet je zeker dat jouw lijst de kleur jarenlang behoudt.

Dat aluminium de kleur behoudt, komt doordat de kleur door middel van elektro-chemisch proces aan het aluminium wordt toegevoegd. Doordat het geen aparte laag vormt, maar zich mengt het met aluminium, is het onmogelijk voor de kleur om eraf te komen. De enige reden dat jouw aluminium lijst de kleur loslaat, is als er veel langs de lijst wordt geschuurd en het aluminium hierdoor afbreekt óf wanneer jouw aluminium met de hand geverfd is.

Dankzij de kleurvastheid ben je verzekerd van een prachtige lijst die je jarenlang kunt blijven gebruiken. Je hebt geen last van losse stukjes verf die ineens op de grond onder de lijst liggen en je hoeft de lijst ook niet opnieuw te verven na een aantal jaar. Ideaal dus.

Gemakkelijk te verhuizen

Een andere reden waarom veel mensen kiezen voor aluminium lijsten, is omdat ze erg licht zijn. Hierdoor verplaats je ze gemakkelijk en kun je zelfs jouw grootste aluminium lijsten in je eentje verhuizen.

Een lichte aluminium lijst is ook nog eens ideaal wanneer je enkel gipswanden hebt in je woning. Zo kun je jouw foto’s en prints alsnog aan de muur hangen, zonder je zorgen te maken dat de gehele muur onder het gewicht gebukt zal gaan. Het lichte materiaal zorgt er dus voor dat je zonder problemen jouw foto’s en kunst aan de muur hangt, ongeacht hoeveel mensen je hebt om te helpen of hoe dun je muren zijn.

Een sterke bescherming

Hoewel aluminium dus erg licht is, zorgt het toch voor sterke bescherming van je kunst. Ook al is het licht, het is moeilijk te buigen of breken. Hierdoor biedt het uitstekende bescherming aan alles wat je wilt inlijsten. De randen van je kunst zullen niet buigen of rafelen, waardoor je in de toekomst dezelfde kwaliteit kunst aan je muur hangt als nu.

Nauwelijks onderhoud

Aluminium vraagt ook nog eens om weinig onderhoud. Sterker nog, je kunt het best zo min mogelijk met je aluminium lijst doen om het schoon te houden. Enkel afstoffen zou meer dan genoeg moeten zijn. Doordat aluminium glad is, blijft stof niet in groeven van het materiaal zitten. Je hoeft dus alleen een droge doek over je lijst heen te halen.

Gebruik in ieder geval zo min mogelijk vocht bij het schoonmaken van je aluminium lijsten. Hoewel aluminium erg sterk is en prima kan omgaan met de luchtvochtigheidsgraad in je woning, kun je jouw aluminium het best beschermen tegen onnodig water. Water kan namelijk zorgen voor erosie, wat ervoor zorgt dat het aluminium verzwakt en er mooier uit gaat zien. Bespaar jezelf dus werk en maak jouw aluminium schoon zonder het gebruik van water of schoonmaakmiddelen.

In elke vorm beschikbaar

Het laatste voordeel van aluminium is dat het gemakkelijk te bewerken is. Wanneer aluminium wordt gevormd, is het mogelijk om het in allerlei verschillende vormen te buigen. Dit betekent dat je prachtige ronde lijsten kunt kopen, maar ook dat er in het aluminium zelf verschillende vormen gemaakt kunnen worden. Hierdoor kan je een aluminium lijst kopen met bobbels in de omlijsting, opgetrokken ruiten of bedenk maar iets anders. Je kunt het zo gek niet bedenken qua ontwerp, in aluminium kan het gemaakt worden. Perfect dus wanneer je een uniek interieur hebt die je graag volstopt met verschillende eye-catchers.